Φίλοι του παιδιού

Κατάσταση: Ολοκληρωθέν Πρόγραμμα

Ένα πρόγραμμα για την στήριξη Κυπριακών οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες είναι το πρόγραμμα «Φίλοι του Παιδιού» που εφαρμόζεται από τον Απρίλη του 2014 στην πατρίδα μας.

Η φιλοσοφία  του Προγράμματος  είναι απλή και είναι το αποτέλεσμα των δονήσεων που δεχόμαστε ως πολίτες αυτού του τόπου. Οι καθημερινές διαπιστώσεις από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, από τη γειτονιά, από το σχολείο, ότι υπάρχουν ανάμεσα μας παιδιά που στερούνται τα βασικά για να είναι χαρούμενα και που πιθανόν να βγουν λαβωμένα στην επόμενη γενιά, μας οδήγησε στο πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που επιγραμματικά, βοηθά οικογένειες με παιδιά μέχρι 18 ετών.

Η βοήθεια προς αυτές συνίσταται, ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας, στην παραχώρηση δωροκουπονιών για αγορά τροφίμων, στην οικονομική κάλυψη των φροντιστηρίων των παιδιών, στην προμήθεια του νοικοκυριού με οικιακές συσκευές, στην προμήθεια των μικρών παιδιών με γάλα ή/και πάνες, ή  με την οικονομική βοήθεια για κάλυψη του ρεύματος του νοικοκυριού κ.ο.κ.

Οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για την απρόσκοπτη λειτουργία του πιο πάνω προγράμματος προέρχονται από διάφορες και ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις  της Οργάνωση και από εισφορές ατόμων και εταιρειών.