Ποιοί Είμαστε

Η οργάνωση Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, ανθρωπιστική Οργάνωση με ιατρικό και ανθρωπιστικό έργο που επεκτείνεται σε όλο το κόσμο. Ιδρύθηκε το 1994 κάτω από την ονομασία και την προστασία των Γιατρών του Κόσμου και σήμερα αριθμεί εκατοντάδες μέλη και χιλιάδες υποστηρικτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι η σημαντικότερη ανθρωπιστική Οργάνωση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Αντιπροσωπεύουμε ιατρικά το νησί μας σε κάθε είδους εθελοντική, ιατρική ανθρωπιστική αποστολή.Στις κυριότερες εκκλήσεις βοηθείας, στις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στο παγκόσμιο σκηνικό οι Γιατροί του Κόσμου ήταν από τις πρώτες οργανώσεις που έλαβαν δράση με θάρρος και αγωνιστικότητα για βοήθεια και στήριξη των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων ανά τον κόσμο.

Σκοπός μας, είναι να σώζουμε ζωές σε ένα κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού. Έχουμε ταξιδέψει από την Ζιμπάμπουε μέχρι την Αρμενία, στα φτωχότερα μέρη του κόσμου. Από τους καταστροφικούς τυφώνες στην Σρι Λάνκα και την Ινδονησία στις εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και την Παλαιστίνη για να παράσχουμε ιατρική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

Ποιοί είμαστε

Οί τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οργάνωση Γιατροί του Κόσμου μας έφεραν το 2009 με νέα ονομασία και καινούριο καθεστώς ως Εθελοντές Γιατροί -Κύπρος. Ο σκοπός μας παραμένει πάντοτε ο ίδιος. Η προσφορά στον συνάνθρωπό μας. Η στήριξη και η παροχή βοήθειας με κάθε τρόπο.

Σήμερα είμαστε μια αμιγώς Κυπριακή, ανεξάρτητη, εθελοντική, ανθρωπιστική Οργάνωση με την εμπειρία και την ωριμότητα μιας παλαιάς ανθρωπιστικής Οργάνωσης που ανοίγει τα φτερά της σε νέους ορίζοντες χωρίς περιορισμούς στην δράση της και χωρίς ενδοιασμούς στη φύση του έργου της ανά το κόσμο.

Χτίσαμε ορφανοτροφείο στην Κένυα, διαχειριζόμαστε πέραν των 250 αναδοχών παιδιών εκ του μακρόθεν στην Ζιμπάμπουε, στην Κένυα και στη Μπανγκλαντές. Προσφέρουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τρόφιμα στους πληγέντες διαφόρων περιοχών στον κόσμο και το κυριότερο, είμαστε φορείς της ελπίδας για αυτόν το δίκαιο κόσμο που πρεσβεύουμε. Είμαστε ακόμα, οι αυτόπτες μάρτυρες της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι πρώτοι διαμαρτυρόμενοι και διεκδικητές της δικαιοσύνης όπου γίνεται αυτό.

Με την βοήθεια σας, την στήριξη του κυπριακού λαού αγωνιζόμαστε να σώσουμε ένα παιδάκι στις πληγείσες περιοχές του πλανήτη. Το μότο μας είναι ότι ποτέ τα λόγια δεν είναι αρκετά. Βοηθήστε τώρα. Ως ενεργοί πολίτες αλλά και ως υποστηρικτές.

Σας ευχαριστούμε.

Οργανόγραμμα

Δρ Μακρυγιάννης Γιώργος

Πρόεδρος

Δρ Στέλλα Μισιαούλη

Αντιπρόεδρος

Δρ Αγρότου Ανδρούλα

Γραμματέας

Δρ Ανδρέας Κάουρος

Οικονομικός Διευθυντής

κα Ρουσιά Κωνσταντίνα

Διευθυντήρια Αποστολών

κα Φιλιώ Κορφιώτου

Μέλος Δ.Σ.

κα Κάτια Χριστοδούλου

Μέλος Δ.Σ.