Ιστορία

Η οργάνωση Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, ανθρωπιστική Οργάνωση με ιατρικό και ανθρωπιστικό έργο που επεκτείνεται σε όλο το κόσμο. Ιδρύθηκε το 1994 κάτω από την ονομασία και την προστασία των Γιατρών του Κόσμου και σήμερα αριθμεί εκατοντάδες μέλη και χιλιάδες υποστηρικτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι η σημαντικότερη ανθρωπιστική Οργάνωση της Κύπρου στο εξωτερικό.

Αντιπροσωπεύουμε ιατρικά το νησί μας σε κάθε είδους εθελοντική, ιατρική ανθρωπιστική αποστολή.Στις κυριότερες εκκλήσεις βοηθείας, στις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στο παγκόσμιο σκηνικό οι Γιατροί του Κόσμου ήταν από τις πρώτες οργανώσεις που έλαβαν δράση με θάρρος και αγωνιστικότητα για βοήθεια και στήριξη των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων ανά τον κόσμο.

Σκοπός μας, είναι να σώζουμε ζωές σε ένα κόσμο όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού. Έχουμε ταξιδέψει από την Ζιμπάμπουε μέχρι την Αρμενία, στα φτωχότερα μέρη του κόσμου. Από τους καταστροφικούς τυφώνες στην Σρι Λάνκα και την Ινδονησία στις εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ και την Παλαιστίνη για να παράσχουμε ιατρική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

[...]

Μάθε περισσότερα για μας

Ποιοί Είμαστε

Οι Αποστολές μας

2023

  • 18 Δεκεμβρίου, 2023

2022

  • 10 Σεπτεμβρίου, 2022
  • 11 Απριλίου, 2022

Μάθε και για τις υπόλοιπες αποστολές μας

Οι Αποστολές μας

Οι Δραστηριότητες μας

2022

  • 4 Απριλίου, 2022

2021

  • 23 Μαρτίου, 2021

2020

  • 17 Νοεμβρίου, 2020

Μάθε και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας

Οι Δραστηριότητες μας