Αναδοχή παιδιού από την Ζιμπάμπουε

Κατάσταση: Ενεργό Πρόγραμμα

Τι πιο όμορφο απ΄το να κάνεις ένα παιδί να χαμογελά?

Η δική σας αγάπη έφτασε μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ζιμπάμπουε και σκόρπισε πολλά χαμόγελα. Το πρόγραμμα Υιοθεσίες εκ του μακρόθεν συμπλήρωσε αισίως 14 χρόνια λειτουργίας του. Αυτό που καταφέραμε με τη δική σας πάντα βοήθεια και στήριξη είναι να χορηγούμε παιδιά από απομακρυσμένες περιοχές, τα περισσότερα ορφανά, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να πηγαίνουν σχολείο πληρώνοντας τα δίδακτρα τους.

Φροντίζουμε να έχουν στο σχολείο τους στολές, εκπαιδευτικά βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη, καθώς επίσης και ηλιακούς συσσωρευτές. Αγοράζονται κουβέρτες για όλα τα παιδιά του ορφανοτροφείου, ρούχα, εσώρουχα καθώς επίσης είδη ατομικής υγιεινής και μαγειρικά σκεύη. Με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού χτίστηκαν αίθουσες και τουαλέτες στο ορφανοτροφείο και στα σχολεία χορηγώντας τους τα υλικά.

Η δράση της Οργάνωσης στη Ζιμπάμπουε δεν περιορίζεται όμως μόνο στο πρόγραμμα των «υιοθεσιών». Στο χωριό Chikombedzi δημιουργήσαμε μια μεγάλης έκτασης φυτεία με ελιές, εσπεριδοειδή και άλλα καρποφόρα δέντρα. Το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου στάθηκε αρωγός σε αυτήν την ιδέα και χορήγησε την αγορά νέων δενδρυλλίων τα οποία σε αποστολή μας τα φυτέψαμε με πρωτεργάτη πάντα την επίτιμη πρόεδρο της Οργάνωσης Δρ. Ελένη Θεοχάρους. Η φυτεία αποτελεί  πρότυπο για την περιοχή και δίνεται η δυνατότητα να εργοδοτηθούν αρκετοί νέοι. Επίσης, αγοράστηκαν και εκτρέφονται κατσίκες όπου χρησιμοποιείται το γάλα τους για την κατασκευή χαλλουμιών με την μέθοδο που τους διδάξαμε.

Αγοράστηκαν ραπτομηχανές και προτρέπουμε τα νεαρά κορίτσια να εκπαιδευτούν στη ραπτική και πλεχτική αποκτώντας έτσι μια ευκαιρία απασχόλησης. Βοηθήσαμε νέους που θέλησαν να προοδεύσουν μαθαίνοντας κάποια τέχνη αγοράζοντας τους τα εργαλεία που χρειάζονταν. Το πρόγραμμα αυτό λέγεται «της καλής ελπίδος» και έχει σαν στόχο την καταπολέμηση της πείνας καθώς και την εργοδότηση όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων. Επίσης, φροντίσαμε να τους ενημερώσουμε για τον οικογενειακό προγραμματισμό και την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ελπίζοντας στον περιορισμό της μάστιγας του Aids που απειλεί το 75% του πληθυσμού.

Ξέρουμε πως οι ανάγκες στη Ζιμπάμπουε είναι τεράστιες και πως η δική μας προσπάθεια μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό όμως τουλάχιστον ξέρουμε πως αυτή η σταγόνα κυλάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε με τον φωτογραφικό μας φακό αλλά εμείς το ζούμε πολύ έντονα και με αρκετή συγκίνηση είναι η ευγνωμοσύνη των ανθρώπων εκεί και ιδιαίτερα των παιδιών. Σε προηγούμενη αποστολή μας, θέλοντας να μας ευχαριστήσουν προσευχήθηκαν γονυπετείς και με όλη τη δύναμη της ψυχής τους προς τον Θεό να μας έχει όλους καλά και να μας ευλογεί.

Η προσφορά μας στον εμπερίστατο συνάνθρωπο μας γεμίζει χαρά.

Σας Ευχαριστούμε.

    ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Υιοθεσίες εκ του Μακρόθεν»

    Τα Στοιχεία σας

    Κύριοι,

    Επιθυμώ να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα «Αναδοχή εκ του Μακρόθεν» για την εκπαίδευση και στήριξη παιδιών από φτωχές οικογένειες στη Ζιμπάπουε και είμαι πρόθυμος/η να αναλάβω την «Αναδοχή εκ του Μακρόθεν» παιδιού / ών που θα μου υποδείξετε. Για το σκοπό αυτό αναλαμβάνω να πληρώνω €20 το μήνα, σε μηνιαίες / τριμηνιαίες / εξαμηνιαίες / ετήσιες δόσεις, με τραπεζική εντολή ή με κατάθεση μετρητών στο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει για αυτό το Πρόγραμμα.

    Η συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα θα ισχύσει με την υπογραφή σχετικού Συμβολαίου Αναδοχής για περίοδο τριών (3) χρόνων με δυνατότητα ανανέωσης..