Πληθυσμιακός Έλεγχος για την Πρόληψη των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Κατάσταση: Ολοκληρωθέν Πρόγραμμα

«Οι Εθελοντές Γιατροί Προλαμβάνουν την Ασθένεια και τον Πόνο»

Η δράση μας τα τελευταία χρόνια, επικεντρώνεται στον Κύπριο συμπολίτη με απώτερη μας επιθυμία την ευημερία του καθώς και τη διατήρηση του πολυτιμότερου αγαθού της υγείας. Με αυτό σαν γνώμονα σχεδιάσαμε και το πρόγραμμα που εμπίπτει στη σφαίρα της πρόληψης της ασθένειας και της προαγωγής της υγείας.

Επιλέξαμε ένα πρόγραμμα για την μείωση της νοσηρότητας για καρδιαγγειακές παθήσεις που σύμφωνα με τις στατιστικές υγείας αποτελούν  βασική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας στην πατρίδα μας, όπως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Πρόσβαση στο Πρόγραμμα έχουν όλοι οι πολίτες της Κύπρου των ηλικιών 35-65 χρονών. Τα άτομα αυτά  τυγχάνουν, με βάση Ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, προληπτική εξέταση από γιατρό και παρακολουθούνται όσοι, με βάση τα ευρήματα της εξέτασης διατρέχουν κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακού νοσήματος. Στην συνέχεια, παραπέμπονται στο θεράποντα ιατρό τους, αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η Οργάνωση,  συμμετέχει με το Πρόγραμμα αυτό στο στόχο των συστημάτων υγείας των ανεπτυγμένων χωρών, που δεν είναι άλλος από τη  ανάγκη για υγιή γήρανση μέσα από προληπτικές στρατηγικές (αγωγή υγείας, προσυμπτωματικό έλεγχο, πρώιμη διάγνωση), πάντα μέσα στα πλαίσια του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα και ρόλου της για ευημερία.

No event found!