“Μιας πεντάρας νιάτα”

“Μιας πεντάρας νιάτα”

Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων της παράστασης 

«ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ»ΤΩΝ Α. ΓΙΑΛΑΜΑ & Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

θα διατεθούν για την ενίσχυση της Οργάνωσης.

 

Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την κλασσική νεοελληνική κωμωδία του ακτύπητου συγγραφικού διδύμου Ασημάκη Γιαλαμά – Κώστα Πρετεντέρη «Μιας Πεντάρας Νιάτα», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.

Το ΜΙΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΝΙΑΤΑ γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1965, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Η κεφάτη, ανάλαφρη αυτή κωμωδία, με πλούσια και ευφάνταστη πλοκή, έξυπνους διαλόγους και ανεξάντλητο χιούμορ, θεωρείται ένα από τα κλασσικά και ιδιαίτερα αγαπημένα έργα του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Το Έργο: Ένα νεαρό ζευγάρι, νεόνυμφοι, προκειμένου να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να πληρώσουν τις δόσεις για το σπίτι που χτίζουν, αναγκάζονται να εργαστούν στην ίδια επιχείρηση και να παρουσιάζονται σαν αδέρφια, αφού ο ‘γυναικάς’ διευθυντής τους δεν δέχεται στη δουλειά παντρεμένες γυναίκες. Τα ευτράπελα θα ξεκινήσουν όταν ο εργολάβος πιέζει για τη δόση του σπιτιού και παράλληλα η καρδιά του εργοδότη χτυπά για τη νεαρή υπάλληλό του. Ανάμεσά τους, ο δημιουργός λαϊκών ασμάτων πεθερός, η γοητευτική αδελφή του εργοδότη, ο θεοσεβούμενος προϊστάμενος, νεαρές αιθέριες υπάρξεις, ηλικιωμένοι μελλόνυμφοι και άλλοι χαρακτηριστικοί ήρωες της ελληνικής πραγματικότητας, οι οποίοι προκαλούν άφθονο γέλιο μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουν.

Ερμηνεύουν: Σπύρος Γεωργίου, Μάριος Δημητρίου, Χάρης Κκολός. Βασίλης Μιχαήλ, Λουκία Μουσουλιώτη, Ειρήνη Σαλάτα, Ανδρέας Ρόζου, Μάριος Στυλιανού, Ανδρέας Φυλακτού, Ελένη Ζαντή, Μιχάλης Καζάκας, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής | Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης

 

Μουσική Επιμέλεια: Μαριάννα Καυκαρίδου | Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου

 

Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κασίνου | Ζωγραφική Εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason

 

Photo Credit: Λέανδρος Ταλιώτης | ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: Μαριάννα Καυκαρίδου

 

Είσοδος: €5 στο https://shop.tickethour.com/showEventInfo.html?idEvent=2879&fbclid=IwAR1TcOb1lSMupJJ_tnCAX6g8sKm2nQ16o0hcYREglPzRLzvH42UW4Qys1_0

 

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση της Οργάνωσης. Αρ. Άδειας Εράνου: 31/2019

 

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 – 20:30

 

Ημερομηνία

Μάι 22 2019
Expired!

Ώρα

8:30 am - 11:30 pm

Κόστος

€5.00

Διοργανωτής

Δήμος Στροβόλου