Αποστολή στην Ειδομένη

Διάρκεια:

20/03/2016 - 27/03/2016

Τοποθεσία:

Ειδομένη, Ελλάδα

Συμμετέχοντες:

Δρ.
Πέτρος Ιακωβίδης
Παιδίατρος
Δρ.
Γιώργος Μακρυγιάννης
Καρδιολόγος, Παθολόγος
Δρ.
Δέσπω Πλυτά
Ανώτερη Νοσηλευτική Λειτουργός
Κα
Άννα Μιχαηλίδου
Νοσηλευτικός Λειτουργός

Περιγραφή:

Ομάδα αποστολής της οργάνωσης Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος, αποτελούμενη από τους γιατρούς Πέτρο Ιακωβίδη (Παιδίατρος),Γιώργο Μακρυγιάννη (Παθολόγο-Καρδιολόγο),και τις νοσηλεύτριες Δέσπω Πλυτά και Άννα Μιχαηλίδου βρίσκονται από την Κυριακή 20 Μαρτίου στο προσφυγικό καταυλισμό στην Ειδομένη όπου και προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας.

Οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στους πρόσφυγες κυρίως λοιμώξεις του αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες καθώς και μολυσμένα τραύματα. Περισσότερο ευάλωτα είναι τα βρέφη και τα μικρά παιδιά καθώς και οι έγκυες γυναίκες.

Από την πρώτη ημέρα εξετάσθηκε μεγάλος αριθμός ασθενών παραπέμποντας αρκετούς από αυτούς στα κοντινά νοσοκομεία για επείγουσα νοσηλεία. Τα μέλη της αποστολής με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων ανέφεραν ότι για πρώτη φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τόσο σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Στα πλαίσια της αποστολής έχει προγραμματισθεί και παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε άλλες περιοχές όπως σε καταυλισμό προσφύγων στα Διαβατά και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή θα διαρκέσει μια εβδομάδα και θα επακολουθήσουν τουλάχιστον ακόμα δυο.

Φωτογραφικό Υλικό: