ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΡΟΧΙΝΓΚΙΑ

Διάρκεια:

22/04/2018 - 01/05/2018

Τοποθεσία:

Cox's Bazar, Μπαγκλαντές

Συμμετέχοντες:

Δρ.
Γιώργος Μακρυγιάννης
Καρδιολόγος, Παθολόγος
Δρ.
Ανδρέας Κάουρος
Γενικός Ιατρός
Δρ.
Γιώργος Γεωργίου
Χειρούργος Οδοντίατρος
Δρ.
Χαρίκλια Ολυμπίου
Καρδιολόγος
Δρ.
Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδη
Παιδίατρος
Κα
Άννα Μιχαηλίδου
Νοσηλευτικός Λειτουργός
Κος
Αρίσταρχος Τράπαλης
Νοσηλευτικός Λειτουργός
Κα
Κωνσταντίνα Ρουσσιά
Νοσηλευτικός Λειτουργός
Κος
Ιωάννης Μάριος Ιάσωνος
Νοσηλευτικός Λειτουργός
Κα
Νάσια Παπαδοπούλου
Μαία
Κα
Κάτια Χριστοδούλου
Φωτορεπόρτερ
Κος
Δημήτρης Μακρυγιάννης
Μέλος

Περιγραφή:

Μέσα στα πλαίσια του σκοπού μας για προσφορά ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε άτομα και πληθυσμούς που έχουν ανάγκη από τέτοιες υπηρεσίες με στόχο την απάμβλυνση ή και εξάλειψη του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας αποφασίσαμε την μετάβαση εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών μελών της Οργάνωσης, στους πολυπληθείς και παραμελημένους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Μπαγκλαντές για προσφορά ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας στην εθνότητα Ροχίνγκια, η οποία εκδιώχθηκε βίαια από την Μιανμάρ, τον Αύγουστο 2017.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από άλλες διεθνείς οργανώσεις στο τομέα της υγείας και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο αριθμός των συγκεκριμένων προσφύγων είναι περίπου 700 000 και θεωρείται η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση όλων των εποχών.
Οι άνθρωποι στους καταυλισμούς αυτούς βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, λόγω έλλειψης στέγης και τροφής, άθλιων ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης και λόγω έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ως συνέπεια της τραγικής αυτής κατάστασης έχουν εγκύψει επιδημίες διφθερίτιδας, τύφου και ελονοσίας.

Φωτογραφικό Υλικό: