Ιατρική αποστολή στα σύνορα της Ουκρανίας-Ρουμανίας

Διάρκεια:

28/03/2022 - 04/04/2022

Τοποθεσία:

Σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, Ουκρανία

Συμμετέχοντες:

Δρ.
Γιώργος Μακρυγιάννης
Καρδιολόγος, Παθολόγος
Δρ.
Χρήστος Νεοκλέους
Ειδικευόμενος Παιδίατρος
Δρ.
Κατερίνα Σιάλου
Ειδικευόμενος Παιδίατρος
Κα
Κωνσταντίνα Ρουσσιά
Νοσηλευτικός Λειτουργός
Κα
Κάτια Χριστοδούλου
Φωτορεπόρτερ

Περιγραφή:

Η οργάνωση Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος, την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, πραγματοποιεί την πρώτη από μία σειρά ιατρικών και ανθρωπιστικών αποστολών της στα σύνορα της Ουκρανίας -Ρουμανίας, με σκοπό την προσφορά ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και τα μέλη της θα προσφέρουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους καταυλισμούς υποδοχής προσφύγων οι οποίοι εγκαταλείπουν την χώρα τους λόγω των πολεμικών συρράξεων.

Η αποστολή θα απαρτίζεται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές από την Κύπρο, τους οποίους η Οργάνωση θα καλύψει όλα τα έξοδα καθώς και την αγορά αναλωσίμων και ιατρικών σκευασμάτων που ενδεχομένως θα χρειαστούν στο πεδίο δράσης. Θα δοθεί επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στο πεδίο ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Την ομάδα των εθελοντών απαρτίζουν οι ιατροί Δρ Μακρυγιάννης Γιώργος, Δρ Χρήστος Νεοκλέους, Δρ Κατερίνα Σιάλου, οι νοσηλευτικοί λειτουργοί Κωνσταντίνα Ρουσιά και Φιλιώ Κορφιώτου. Την ομάδα θα συνοδεύσει ως υποστηρικτικό μέλος, η εθελόντρια φωτορεπόρτερ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κάτια Χριστοδούλου.

Φωτογραφικό Υλικό: