Ιατροφαρμακευτική αποστολή στο Λίβανο.

Διάρκεια:

09/08/2020 - 13/08/2020

Τοποθεσία:

Βηρυτός, Λίβανος

Συμμετέχοντες:

Δρ.
Ελένη Θεοχάρους
Παιδοχειρουργός
Κα
Άννα Φαρμακά
Υπεύθυνη Τραύματος
Κα
Νικολέτα Μακρή
Νοσηλευτικός Λειτουργός

Περιγραφή:

Ομάδα εθελοντών μελών της Οργάνωσης αναχώρησε την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 για το Λίβανο, με στόχο την προσφορά ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα μέλη της αποστολής, προσφέρουν σε τοπικά νοσοκομεία ώστε να συνδράμουν στις προσπάθειες των εκεί συναδέλφων τους με σκοπό την περίθαλψη των τραυματιών της φονικής έκρηξης και στην ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Την ομάδα των εθελοντών απαρτίζουν η Δρ. Ελένη Θεοχάρους – Παιδοχειρουργός η Ανώτερη Νοσηλευτικος Λειτουργός Άννα Φαρμακά – Υπεύθυνη Τραύματος και η Νοσηλευτικός Λειτουργός Νικολέττα Μακρή.

Η αποστολή διοργανώνεται σε συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Συνεχής ενημέρωση : Η αποστολή της Οργάνωσης,έχει μεταβεί αρχικά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αγίου Γεωργίου, το οποίο βρίσκεται μόλις 1 χλμ. από το σημείο της έκρηξης και υπέστη εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα το προσωπικό να εργάζεται στα υπόγεια του κτιρίου και σε Αρμενικό Ιατρικό Κέντρο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τρία ιατρικά κέντρα και αργότερα το Κέντρο Διοίκησης της Παλαιστινιακής Οργάνωσης της Ερυθράς Ημισελήνου. Επίσης, θα μεταβεί σε καταυλισμούς πληγέντων και προσφύγων και θα διανέμει τρόφιμα σε παιδιά τα οποία αγοράστηκαν με εισφορές προς την Οργάνωση.
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
H αποστολή της Οργάνωσης, έχει μεταβεί σε Κέντρο θεραπείας παιδιών με Μετά-τραυματικό Στρες για διανομή γάλατος στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Ακολούθως, θα γίνει διανομή του ιατροφαρμακευτικού υλικού που μετέφερε από τη Κύπρο, σε ιατρικά κέντρα της Βηρυτού.

Φωτογραφικό Υλικό: