Ανακοίνωση για διενέργεια εράνου αρ. Ν.Π. 16/2022

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Οργάνωσης,

Όπως γνωρίζετε, η οργάνωση Εθελοντές Γιατροί – Κύπρος είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, ανθρωπιστική Οργάνωση με ιατρικό και ανθρωπιστικό έργο που επεκτείνεται σε όλο το κόσμο.

Ως μέλη της, αντιπροσωπεύουμε ιατρικά το νησί μας σε κάθε είδους εθελοντική, ιατρική ανθρωπιστική αποστολή. Στις κυριότερες εκκλήσεις βοηθείας, στις σημαντικότερες εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στο παγκόσμιο σκηνικό λάβαμε δράση με θάρρος και αγωνιστικότητα για βοήθεια και στήριξη των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων ανά τον κόσμο.

Επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να σας παρακαλέσουμε όπως ενισχύσετε τον παγκύπριο εράνο μας υπέρ του άμαχου πληθυσμού, προσφύγων της Ουκρανίας.

Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δύο ιατρικές και ανθρωπιστικές αποστολές στα σύνορα της Ουκρανίας για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου και διαπιστώσαμε την κρισιμότητα της κατάστασης κυρίως στον ιατρικό τομέα.

Οι αποστολές, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και τα μέλη μας πρόσφεραν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα σύνορα υποδοχής των προσφύγων που εγκαταλείπουν την Ουκρανία λόγω των πολεμικών συρράξεων με την γειτονική Ρωσία.

Επίσης ως Οργάνωση, επιθυμούμε όπως μετά το πέρας των πολεμικών συρράξεων, πραγματοποιήσουμε προσπάθειες για οικοδόμηση ή αναδόμηση ιατρικού κέντρου με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε μία καθημαγμένη περιοχή στην Ουκρανία. ( οικοδόμηση ή αναδόμηση βασικής υποδομής ιατρικού κέντρου ή και αγορά εξοπλισμού ή και αγορά οδοντιατρικής μονάδας ή και άλλου βασικού ιατρικού εξοπλισμού/αναλωσίμων) .

Δεδομένου της κρισιμότητας της επικρατούσας κατάστασης αλλά και την ανάγκης συνεχούς αποστολής επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας, σας παρακαλούμε όπως προσφέρετε στον αγώνα αυτό έτσι ώστε να συνεχίσουμε ως Κύπριοι ενεργοί πολίτες, επαγγελματίες υγείας, να δίνουμε δυναμικά το παρόν μας εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Αριθμός Εράνου : N.Π. 16/2022

Τράπεζα Κύπρου – Αριθμός Λογαριασμού :357036811833 (IBAN CY86 0020 0195 0000 3570 3681 1833 )

Άμεση εισφορά PayPal

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις πρώτος νέα και ανακοινώσεις του οργανισμού