ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΓΑΖΑ

Η Οργάνωση « ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΚΥΠΡΟΣ» ( πρώην ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ)  ανακοινώνουν ότι αφού ξεπεράστηκαν τρομακτικές δυσκολίες και γραφειοκρατικά εμπόδια που έμοιαζαν ανυπέρβλητα, κατάφεραν να φύγει το φορτίο δέκα τόνων πολύτιμου φαρμακευτικού υλικού στην Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, με την μεσολάβηση της Αιγυπτιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

 

Το φορτίο θα παραληφθεί από την Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο υπό την εποπτεία της Κυπριακής Πρεσβείας στο Κάϊρο και θα μεταφερθεί αμέσως  από το Πόρτο Σαίντ στην Ράφα.(τράνζιτ)

 

Οι Εθελοντές Γιατροί ευχαριστούν θερμά τους δωρητές – την Φαρμακοβιομηχανία MEDOCHEMIE τόσο για τα πολύτιμα φάρμακα όσο και για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η εταιρεία για να επιτευχθεί η μεταφορά του φορτίου. Ειδικά ευχαριστεί τον ακάματο  Διευθυντή της Εταιρείας κύριο Θεωνά Ζαντιώτη.

 

Ευχαριστεί επίσης την Πρέσβειρα της Κύπρου στο Κάϊρο κυρία Πόλλυ Ιωάννου για την καθοριστική, επίπονη και επίμονη προσπάθεια της να υπερκεράσει πολλαπλά εμπόδια αλλά και να διευκολύνει τους εθελοντές να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό.

 

Ευχαριστούμε επίσης τον Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης στην Λευκωσία κύριο Αμπτάλλα Ατάρι που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να αγωνίζεται με κάθε μέσο για να την επιτυχία της αποστολής μας.

 

Τονίζεται ότι τα φάρμακα που στέλνονται  αποτελούν την μοναδική ιατρική βοήθεια που έστειλε η Κύπρος μέχρι στιγμής  στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό.

Η οργάνωση θα συνεχίσει με νέα αποστολή φορτίου προσεχώς.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις πρώτος νέα και ανακοινώσεις του οργανισμού