Αποστολή στην Ζιμπάμπουε.

Το σωματείο Εθελοντές Γιατροί-Κύπρος, ανακοινώνει την αναχώρηση ανθρωπιστικής αποστολής στην Ζιμπάμπουε που σκοπό έχει την επιθεώρηση των εκεί υφιστάμενων εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων του.

Αρχικά θα επιθεωρηθεί το ορφανοτροφείο και τα σχολεία τα οποία στηρίζει το Σωματείο. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε τοπικά νοσοκομεία ώστε να αξιολογηθούν οι ανάγκες και κατά ποσό θα μπορούσε το Σωματείο να συνδράμει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων τους.

Στην συνέχεια θα αξιολογηθεί το αγρόκτημα το οποίο έχει υπό την εποπτεία του το Σωματείο, από εθελοντή γεωπόνο μας ο οποίος θα μετέχει στην αποστολή. Θα πραγματοποιηθούν επίσης συναντήσεις με τοπικούς φορείς ώστε να αναπτυχθούν νέες συνεργασίες.

H αποστολής της οποίας θα ηγείται η επίτιμη πρόεδρος Δρ. Ελένη Θεοχάρους, θα απαρτίζεται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ Ανδρέα Κάουρο και Κάτια Χριστοδούλου καθώς και τα μέλη μας,  Μπέτη Τσαγγαριδη και Γαβριήλ Γαβριήλ.

Το Σωματείο θα καλύψει όλα τα έξοδα καθώς και την αγορά εργαλείων, αναλωσίμων και ιατρικών σκευασμάτων που ενδεχομένως θα χρειαστούν στο πεδίο δράσης. Θα δοθεί επίσης ανθρωπιστική βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Γνωρίζουμε πως οι ανάγκες στη Ζιμπάμπουε είναι τεράστιες και πως η δική μας προσπάθεια μοιάζει με σταγόνα στον ωκεανό, όμως τουλάχιστον ξέρουμε πως αυτή η σταγόνα κυλάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις πρώτος νέα και ανακοινώσεις του οργανισμού