Η μεγαλοσύνη των Κύπριων, έφτασε μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ζιμπάμπουε και καθημερινά σκορπά παιδικά χαμόγελα.

Πρόγραμμα Αναδοχή εκ του μακρόθεν.

Ακολουθεί ενημέρωση που αφορά στους αναδόχους του προγράμματος Αναδοχή εκ του Μακρόθεν για παιδιά από τη Ζιμπάμπουε.

Οι μαθητές, ετοιμάζουν τα καθιερωμένα γράμματα προς τους αναδόχους τους.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε  τους αναδόχους, πως οι μαθητές μας ακολουθούν το καθιερωμένο σχολικό πρόγραμμα μ’ ένα σταθερό ρυθμό διεξαγωγής του, μετά από σειρά προκλήσεων που είχαν να αντιμετωπίσουν από την αναγκαστική αποχή από τα μαθήματα τους, τη σχολική χρονιά 2020.

Θεωρητικά, οι μαθητές  βρίσκονταν σε θέση να καλύψουν μέρος της διδακτικής ύλης μέσα από τα βιβλία τους από το σπίτι κάτι που όπως φάνηκε το τελευταίο 2μηνο κατέβαλλαν αρκετές προσπάθειες για να το επιτύχουν. Υπήρχε μία έντονη ανησυχία για την εξέλιξη των παιδιών που δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε ραδιόφωνο, τηλέφωνο και καλύπτουν αρκετά χιλιόμετρα με τα πόδια ώστε να φθάσουν στο σχολείο τους.

Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε λάβει αναφέρει πως τα παιδιά* είναι καλά στην υγεία τους, πίσω στις σχολικές αίθουσες (οι σχολικές αίθουσες  έχουν οικοδομηθεί μέσα από το πρόγραμμα) και ετοιμάζουν τα καθιερωμένα γράμματα προς τους ανάδοχους τους.

*πλην ενός μικρού αριθμού έφηβων κοριτσιών που παρά τις έντονες προσπάθειες της εκεί υπεύθυνης, έχουν εξαναγκαστεί να συνάψουν γάμο όπως καθορίζεται από την παράδοση της περιοχής.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό,  Μάρτιος 2021.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις πρώτος νέα και ανακοινώσεις του οργανισμού