Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

Πως θα μπορούσαμε με πιο όμορφο τρόπο να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού παρά παρέα με τα ίδια τα παιδιά;

Σήμερα, είχαμε την χαρά να βρεθούμε στο Δημοτικό Σχολείου Αγίου Δημητρίου, όπου η πρόεδρος της οργάνωσης Δρ Αντρούλα Αγρότου, μίλησε στους μαθητές παρουσιάζοντας την δράση μας εντός και εκτός Κύπρου, αναδεικνύοντας την σημασία καθώς και τα οφέλη του εθελοντισμού στις κοινωνίες των πολιτών.

Αξίζει να τονιστεί πώς αφορμή της πρόσκλησης μας, ήταν η εθελοντική δράση των μαθητών της 6ης τάξης οι οποίοι μέσα από το μάθημα της τέχνης και με υπεύθυνη δράσης την κα Τερέζα Μαρκίδου, είχαν δημιουργήσει μία μη κερδοσκοπική “επιχείρηση” όπου διέθεταν προς πώληση έργα τέχνης τα οποία με αγάπη και μεράκι οι ίδιοι είχαν φιλοτεχνήσει. Το ποσό το οποίο συγκέντρωσαν και ανέρχεται στο ποσό ύψους 356 ευρώ, αποφάσισαν όπως διατεθεί προς ενίσχυση του εράνου του οποίου η Οργάνωση διενεργεί προς όφελος του άμαχου ταλαιπωρημένου πληθυσμού της Ουκρανίας.

Το 1925, στην Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού που διεξήχθη στην Γενεύη, η 1η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια ημέρα του παιδιού ώστε να τιμήσει την διακήρυξη των δικαιωμάτων  του παιδιού διασφαλίζονταν πως οι κοινωνίες θα πορευτούν με τέτοιο τρόπο ώστε κανένα παιδί να μην ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις πρώτος νέα και ανακοινώσεις του οργανισμού